Asociatia Traceurs.RO isi are originea in forumul cu acelas nume, forum lansat in anul 2006. La acea vreme, comunitatea era restrânsă, cu membri în principal din București și câțiva membri din orașele mari ale țării.

Stabilit ca punct de întâlnire și informare a practicanților de Parkour, forumul Traceurs.RO a atras din ce în ce mai mulți membri, ajungând la cifra miilor.Prin intermediul acestui forum, participanții au intrat în discuții, s-au cunoscut, au format prietenii și, implicit, au format comunitatea care există în prezent.

Ceea ce (se zvonește că) atrage la această comunitate este faptul ca oricine poate lua parte la antrenamente,implicându-se și preocupându-se de o practică corectă și mai târziu de o transmitere corectă a disciplinelor sportive Parkourși Freerunning.Nu există lideri, echipe sau rivalitate. Fiecare este propriul șef și nu este în competiție doar cu sine însuși.

Comunitatea Traceurs.ro este reprezentată de practicanți ai disciplinelor de Parkourși Freerunning din toata țara.  Practicanți apropiați de aceleași interese și preocupări, cu aceeași dorință de a se perfecționa și de a se dezvolta fizic, urmând anumite metode de antrenament. Însă ceea ce face această comunitate să fie propriu-zis o comunitate sunt înșiși oamenii care o compun, legăturile pe care le-au dezvoltat de-a lungul timpului și o camaraderie rar întâlnită.